Ladies Run For Fun

Damrallyt

2023

Årets Ladies Run For Fun den 26 augusti,
gick som tidigare av stapeln från torget i Vänersborg. 33 ekipage av olika
härkomst, med ca 120 damer i alla åldrar kom till starten iklädda tidstypiska
kläder och en del spektakulära teman med tillbehör. Där sågs bland annat hippies,
gamla tanter med tvivelaktigt minne från äldreboende med tillhörande sköterska,
medicinväska och bäcken för ”säkerhets skull”, kattdamer i morgonkläder med ”katter”
i olika storlekar, städerskor med autentisk dammsugare och hårtork från
60-talet, teskedsgummor och en gangsterboss med finklädda damer. Till skillnad
från tidigare års rally började regnet strila vid middagstid och höll i sig med
kraft hela eftermiddagen. Deltagarna behöll dock humöret och hann utföra
startaktiviteten utan regn – att rocka med rockring. Detta utfördes med olika
stilar och det kan påtalas att vissa av deltagarna inte hade ”rockat” på detta
sätt på över 50 år – imponerande.

Turen gick vidare in på gågatan i
centrum där det var stopp för presentation av bil/tema/klädsel. Sven-Erik
Björklund som har mångårig vana och kunskap bakom sig från liknande evenemang var
konferencier på gågatan vilket var mycket uppskattat av både publiken och inte
minst rallydamerna som gjorde allt för att ”charma” honom. Delmålet var planerat
till Lödöse Museum och ett event med Göteborgs Motorhistoriska Klubb som dock
blev inställt i sent skede p.g.a. regnandet den senaste tiden. Därför styrdes
kosan efter manöverprov mot Prässebo för målgång vid Västra Tunhems kyrka. Vid
målgången väntade diverse aktiviteter och Sven-Erik tog emot damerna med
intervjuer och musik och även här fanns intresserad publik. SVT var också på
plats för ett reportage. Deltagarna röstade fram ekipaget med städtanter i en
Duett som vinnare av ”Ladies Choice” och den fina priskorgen med “smått
och gott” i.

Deltagarna verkade nöjda med dagen, så
även vi som arrangerade!

Tack till alla funktionärer som alla gjorde ett gott
arbete så vi kunde genomföra rallyt samt tack till de företag som skänkte
priser.

 

2022

För sjunde året arrangerades damrallyt Ladies Run For Fun den 27 augusti 2022.
Av de cirka 30 ekipagen var några europeiska bilar och större delen amerikanska bilar. 125 deltagare var anmälda, vilket också var maxantal för att kunna genomföra rallyt som vi planerat. Vid samlingen på torget i Vänersborg hängde molnen tunga men vi klarade oss utan regn i Vänersborg. Rallyt drog damer med tidstypiska kläder och en del spektakulära teman. Vi fick bland annat se damer med traditionell tidsenlig klädsel, servitriser, hippies, flygvärdinnor, rockartister och skidresenärer med medhavd full skidutrustning. Startaktiviteten bestod av att dansa limbo till passande musik vilket lockade till många skratt. Turen gick vidare in på gågatan där det var stopp för presentation av bil/tema/klädsel. Sven-Erik Björklund som har 25 år bakom sig från liknande evenemang till exempel i “Classic Week” veckan i Rättvik, var konferencier vid stoppet på gågatan vilket var mycket uppskattat av både publiken och rallydamerna. Delmålet var att komma till Café Torpet norr om Skepplanda där flera stannade för fika, mat och aktivitet. Manöverskicklighet testades på väg till målgången som var vid Västra Tunhems kyrka. Där väntade diverse aktiviteter och Sven-Erik tog emot damerna med intervjuer och musik och även här fanns intresserad publik.

Deltagarna röstade fram ekipaget med skidresenärer i en Volvo Duett som vinnare av ”Ladies Choice” och den fina priskorgen med “smått och gott” i. Deltagarna verkade nöjda med dagen, så även vi som arrangerade!

Tack till alla funktionärer som alla gjorde ett gott arbete så vi kunde genomföra rallyt samt tack till de företag som skänkte priser till oss.
// Anne och Laila

2019

Damrallyt Ladies Run For Fun arrangerades för sjätte gången den 24 augusti 2019. Cirka 35 ekipage kom till starten, några europeiska bilar och större delen amerikanska bilar. 140 deltagare var anmälda, vilket också var maxantal för att kunna genomföra rallyt som vi planerat. Denna soliga lördag gick starten från Torget i Vänersborg och vidare in på gågatan där det var stopp för presentation av bil/tema/klädsel. Sven-Erik Björklund som har 25 år bakom sig från liknande evenemang till exempel i “Classic Weekveckan” i Rättvik var konferencier vid stoppet på gågatan vilket var mycket uppskattat av både den stora publiken och rallydamerna.   

Som vid de tidigare rallyna sken solen och humöret var på topp bland damerna där många hade klätt sig tidsenligt. Rallyt besökte det nyrenoverade Söne Mejeriet som öppnade upp sitt café, butik och loppis för vår skull, det tackar vi för! Ett ställe värt ett besök med alla sina nostalgiprylar och gofika. Vid målgången i Västra Tunhem tog Sven-Erik emot rallydamerna med intervjuer och musik och även här fanns en stor publik. Deltagarna röstade fram Anneli Sjöström i en Cadillac full med nunnor som vinnare av den fina priskorgen med “smått och gott” i. “Nunnorna” svarade med att sjunga Han har öppnat pärleporten…för övriga deltagare. De flesta deltagarna verkade nöjda med dagen, så även vi arrangörer! 

// Anne och Laila 

2018

Damrallyt Ladies Run For Fun arrangerades för femte gången den 25 augusti 2018. Ett 30-tal amerikanska och europeiska bilar med cirka ett hundratal deltagare kom till starten i Trollhättan. Till skillnad från det tidigare vädret i sommar var det ostadigt med lite regn i luften som försvann senare under dagen. Planerat var att göra ett längre stopp med fika på gräsplanen utanför Bohusläns museum i Uddevalla, men då det hade regnat hela natten innan fick dagens aktiviteter flyttas till torrare plats utanför museet. Där blev publiken engagerad i damernas iver att samla poäng genom att utföra olika aktiviteter. I samband med damrallyt arrangerades Uddevalla Cityrace så det var mycket folk som fick se de tjusiga damerna med sina bilar. Många av damerna kom för dagen i tidsenlig klädsel eller hade ett passande tema. Vid målgången röstade deltagarna fram Pernilla Karlsson och Nina von Gegerfelt som vinnare i ”Ladies choice” med ”smått och gott” i priskorgen. 

Tack till alla goa, glada funktionärer, Studieförbundet Vuxenskolan och alla som skänkte priser till damrallyt!

// Anne och Laila

2017

För fjärde gången arrangerades den 26 augusti 2017 veteranfordonsrallyt för damer ”Ladies Run For Fun”. Starten gick vid Högskolan Väst som upplåtit sin parkering för rallyts start. Ett 40-tal europeiska och amerikanska bilar med cirka 125 deltagare kom till starten. Många av damerna kom för dagen i passande, tidsenlig klädsel och vissa deltagare hade satsat på ett tema med tillhörande rekvisita. Som vid de tidigare årens rallyn sken solen och dagen var som gjord för en aktivitet som denna. Rutten gick via Öxnered upp genom delar av Dalsland och Västra Tunhem med målgång, mingel och prisutdelning i Gärdhem. Aktiviteterna bestod bland annat av stövelkast och pilkastning. Då flera av deltagarna lagt ned engagemang på ett tema eller klädsel utdelades som tidigare ett särskilt pris som deltagarna röstade fram som ”Ladies Choice”

2017 blev Gunilla Bengtsson med vänner vinnare av Ladies Choices priskorg. De genomförde rallyt i en Chevrolet Bel Air 1955 med ”Grease-tema”. Flera av ekipagen fick uppmärksamhet för sin outfit.

Bland andra deltog Ing-Marie Gustavsson och Helen Johansson med mexikanskt tema i en Ford Ranchero 1959.

TACK till alla funktionärer!

2015

Lördagen den 22 augusti 2015 arrangerades veteranfordonsrallyt för damer ”Ladies Run For Fun”. Ett 40-tal europeiska och amerikanska bilar med cirka 115 deltagare kom till starten på Kungsgatan i Trollhättan. Många av damerna kom för dagen i tidsenlig klädsel och vissa deltagare hade satsat på ett tema med tillhörande rekvisita. Då flera av deltagarna lagt ned mycket tid på sin klädsel eller originalitet utdelades ett pris som deltagarna röstade fram som ”Ladies Choice”.

År 2015 blev Melanie Schmidmeyr och Gunilla Blomberg vinnare av detta pris. De kom i en Ford Roadster 1929, iklädda kläder från tidigt 1900-tal à la Downton Abbey. Även Tuire Toivanen, Marie Nilsson och Louise Lidholm fick stor uppmärksamhet för sin look i papiljotter och tunna nattkläder. Rallydamerna med sina gamla bilar väckte stor uppmärksamhet bland publiken på Gågatan. Rutten gick i strålande solsken via Hjärtumsvägen, Lilla Edet, Prässebo tillbaka till målgången i Trollhättan.

Ladies run for fun

Se alla bilder i vårt fotoalbum »